Grūdinių kultūrų iššūkis

Šilutės lopšelio-darželio „Pušelė“ visuomenės sveikatos specialistė Rima Lomsargienė, mokytoja Vida Urbonienė ,,Čiauškučių” grupės vaikams pravedė sveikos mitybos valandėlę tema ,,Grūdiniai produktai – sveikatos pagrindas”.

Šios valandėlės metu vaikai sužinojo, kodėl yra naudingiausi produktai, pagaminti iš nešlifuotų, pilnų grūdų, nes juose išlieka daugiau skaidulų, tirpios skaidulos suteikia sotumo jausmą, gerina žarnyno veiklą. Aptarė, kuo skiriasi miltai, nuo viso grūdo miltų, kaip atrodo makaronai pagaminti iš viso grūdo miltų, stebėjo skirtumus tarp šlifuotų ryžių ir nešlifuotų. Vaikai buvo mokomi rinktis maisto produktus, pažymėtus simboliu ,,Rakto skylutė”, kurie turi kelis kartus mažiau riebalų, cukraus ir druskos bei daugiau maistinių skaidulinių medžiagų.